Изложба на ученици от СУ “Ив. Вазов” в гр. Поморие участващи в проект “Твоят час” (видео и снимки)

%d0%b1%d0%b5%d0%b7-%d0%b8%d0%bc%d0%b5

На 30.05.2017г в 10:35 часа в сградата на СУ“Иван Вазов“ в град Поморие се проведе изложба на учениците участници в проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)-фаза I”, финансиран по Оперативна програма  „Наука и образование за интелигентен разтеж“ 2014-2020 на Министерството на образованието и науката и съфинансиран от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Основната цел на проекта е създаване на условия за повишаване  потенциала на учениците и на възможностите им за успешно завършване на средното образование чрез допълване, развиване и надграждане на техните знания, умения и компетентности, придобити в рамките на задължителната им подготовка в училище.

Ръководител на групата по Изобразително изкуство е Ивайло Хаджиначев, учител  в СУ “Иван Вазов“ гр. Поморие.

В изложбата са включени шест живописни проекта за стенопис изпълнени върху картон и два стенописа върху стените на класните стаи на четвъртокласниците от СУ “Иван Вазов“.

Изпълнители на проектите и на готовите стенописи са ученици от начален, среден и горен курс на поморийското  училище, участници в групата по Изобразително изкуство.

Темите, заложени в живописните произведения са от приказките и са подбрани така, че да служат едновременно и като украса и като стимул за въображението на най-малките в  сградата на  поморийското училище.