Поредното издание на Националния Конкурс за изпълнение на детска песен „Сладкопойна чучулига” стартира

%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%ba%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%b9%d0%bd%d0%b0-%d1%87%d1%83%d1%87%d1%83%d0%bb%d0%b8%d0%b3%d0%b0-docx1-1Поредното издание на Националния Конкурс за изпълнение на детска песен „Сладкопойна чучулига” стартира днес в Бургас. Музикалното събитие се провежда под егидата на Кмета Димитър Николов. Организатори на проявата са Сдружение  „Сладкопойна чучулига”, Министерството на Културата  и Община Бургас, които през изминалата година  продуцираха девет нови детски песни.

Конкурсът се провежда в Младежкия културен център  и е в две категории – за вокални групи и за индивидуален изпълнител. Надпреварата е в два тура, като на I тур се изпълнява задължително песен от фонда на Националния конкурс “Сладкопойна чучулига”. Допуснатите до II тур кандидати изпълняват втора песен по избор, която може да бъде в свободен стил и на чужд език.

 

Тази година младите таланти ще бъдат оценявани от жури в състав – Доц. Етиен Леви – композитор, преподавател в ДМА, НБУ и СУ във факултетите по поп и джаз изкуство,   Доротея Петрова – Продуцент детска музика в „Музикална къща“ – БНР и младия бургаски певец и композитор  Стефан Лалчев.

 

Паралелно с конкурса за детска песен ще се проведе и надпреварата „Нарисувай ми песен”. В нея участниците създават  своите картини  по песни от фонда  на „Сладкопойна чучулига”. Изложбата с наградените творби ще бъде изложена по време на Музикалния конкурс в залите на Младежки културен център.

 

Отличените участници и в двата конкурса  ще бъдат наградени на Заключителния концерт, който ще се състои на 4 юни от 17ч. на сцена „Охлюва“ в Морската градина.