Задържани в Поморие двама мъже, обвинени в извършване на поредица от кражби

syd-pmПо искане на Районна прокуратура – Поморие, съдът задържа под стража Стефан К. и Христо К., обвинени в извършване на поредица кражби.

За периода от 26 до 28 май 2018 г. в град Поморие, в условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор и в съучастие помежду си действайки като съизвършители, от 4 различни кафе-автомата, чрез повреждане на прегради,  направени за защита на имот, отнели чужди движими вещи – пари и монетници от собствениците на кафе-автоматите без тяхното съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят, като деянието е извършено повторно и не представлява маловажен случай.
На 26 май 2018 г. в град Поморие от кафе автомат след предварителен сговор и действайки като съизвършители, те взломили с твърд предмет кафе-автомата и отнели сумата от 60 лв. На 27 май 2018 г. в  Поморие от кафе автомат, действайки като съизвършители, взломили с твърд предмет кафе-автомата и отнели сумата от 80 лв. На 28 май 2018 г. в Поморие от кафе автомат, действайки като съизвършители, взломили с твърд предмет кафе-автомата и отнели сумата от 80 лв.
На 28 май 2018 г. в Поморие от кафе-автомат, действайки като съизвършители, взломили с твърд предмет кафе-автомата и отнели сумата от 100 лв.
Според прокурора налице е обосновано предположение за това, че Стефан К. и Христо К. са извършили престъплението, в което са обвинени. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че двамата мъже биха могли да се укрият или да извършат ново престъпление. Той мотивира тезата си с факта, че обвиняемите имат множество предходни осъждания.
Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемите.
Определението на Районен съд – Поморие подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Бургас.