Вие сте тук: Начало » Toп новини » Вдигат с „паяк“ неправилно паркираните автомобили в Поморие

  Вдигат с „паяк“ неправилно паркираните автомобили в Поморие

  paiak-kola-premestvane-repatrakНа територията на гр. Поморие започва прилагането на мерки за принудително преместване на леки и лекотоварни автомобили, които са паркирани в нарушение на разпоредбите на Закона за движение по пътищата.

  От 15 юни 2018г. (петък) започва да действа репатриращият автомобил тип „паяк” на територията на гр. Поморие. Той ще премества принудително автомобили, чиито водачи са нарушили Закона за движение по пътищата или неправомерно са паркирали на места с предплатено преференциално паркиране. Репатрираните превозни средства ще бъдат извозвани на Паркинг „Нео Анхиало“ – пред сградата на Община Поморие. За всеки час от престоя там собствениците ще заплащат по 2 лева, а за освобождаване – 48 лв. Телефон за връзка: 0879 388 288

  Туристическите автобуси, влизащи в гр. Поморие с цел превозване на туристи, почиващи в частни квартири и хотели, имат право на престой максимум 30 минути при пристигане – за слизане на пътниците и 30 минути при заминаване – за качване на пътниците, на обозначените места: на паркинга по ул. „Н. Й. Вапцаров“ (до манастир Св. Георги) – 2 броя автобусни места и на паркинга пред Община Поморие – 2 броя автобусни места.

  На същите места могат да паркират и туристическите автобуси, влизащи в гр. Поморие с цел шопинг турове, посещение на музеи, галерии и други туристически пътувания, като правото на престой е максимум 10 минути при пристигане – за слизане на пътниците и 10 минути при заминаване – за качване на пътниците. След слизането на пътниците, автобусите се насочват за престой на паркинга пред Община Поморие и на паркинга на „Анхиалоавто“ ООД, с адрес гр. Поморие, кв. „Свети Георги“, ул. „Странджа“ № 5.

  4 коментара

  1. няма никой

   Общината ще премахне ли хванилката на Косата или ще тормози и тази година желаещите да плажуват далеч от чалга и мутри? Ще чуем ли и обяснение за грозната метална конструция поставена на асфалта?

   • Н.Димитров

    Конструкцията я няма вече на асфалта, беше само временно там

  2. Работна време на паяка има ли?Заповедта на Алексиев е само за платените и безплатните паркинги.

  3. Ами, ако преференциалното паркиране е в разрез със Закона за движение по пътищата? И, не само!
   Колкото до нарушенията … ами самата публична администрация нарушава Закона, като създава предпоставки за умишленото му неспазване! Нима не се знае за увеличаващия брой МПС през летния сезон?
   Публичната собственост не е общинска, не е частна, не е държавна, разберете го най-накрая!
   Или, по точно всяка една частна държавна и общинска собственост трябва да се премахне Законодателно.
   Всички общински, или държавни предприятия трябва да бъдат заличени от Търговския регистър, които са по смисъла на Търговския Закон.

  Горе