Започват Дни на австрийската култура в Бургас

Концерти и прожекция на филм са само част от програма на тазгодишното издание на Дните на австрийската култура и изкуство в Бургас. Началото на събитията ще бъде поставено на 18 септември с концерт на Ансамбъл АРТОС – Австрия. Всички събития от афиша ще се проведат в Експоцентър “Флора”,съобщават от Община Бургас.

Дните на австрийската култура и изкуство се организират от Община Бургас, Посолството на Австрия в България и Сдружение “Приятели на Австрия в Бургас”.

Програма

  • 18.09 /вторник/
    19:00 часа – зала 2
    Концерт на Ансамбъл АРТОС – Австрия
    Участват: Марина Димитрова /цигулка/, Роланд Херет /цигулка/, Себастиан Ейб /виола/, Милан Каранович /виолончело/, Мариус Гусман /контрабас/, Павел Качнов /пиано/.

Вход: 10 лв.; за учащи и пенсионери – 5лв. /Билети на касата на Експоцентър “Флора”/

  • 21.09 /петък/
    18:30 часа – зала 4
    ЮБИЛЕЕН КОНЦЕРТ на Ангел Станков – цигулка /по случай неговата 70 годишнина/; на рояла: Ростислав Йовчев
    В програмата:
    Волфганг Амадеус Моцарт – Соната за цигулка и пиано KV 454, Си бемол мажор Лудвиг ван Бетовен- Соната за пиано и цигулка №8, оп. 30 №3, Сол мажор Йоханес Брамс- Соната за пиано и цигулка №3, ре минор

Вход: 5лв.; за учащи и пенсионери – 3лв. /Билети на касата на Експоцентър “Флора”/

  • 23.09 /неделя/
    18:00 часа – Централен вход
    Виенски валсове под открито небе
    С участието на: Планинка Карагьозова – роял; Игнат Нанков – цигулка и танцови двойки от Клуб по спортни танци “Бургас 1975”

    Вход: свободен

  • 23.09 /неделя/
    19:00 часа – зала 2
    Прожекция на филма “Щастлив край”
    Филм, номиниран за “Златна палма” в конкурсната програма на Кан 2017. Австрийският режисьор Михаел Ханеке е режисьорът, удостоен с цели 10 награди на най-авторитетния филмов форум през годините, две от които са “Златна палма”; има в актива си над 90 награди от цял свят и е създал шедьоври като “Любов” (2012), “Бялата лента” (2009), “Пианистката” (2001). Вход свободен.
  • 26.09 /сряда/12:30 часа – зала 2

    Дебати на немски език

    Участват ученици и преподаватели от НЕГ “Гьоте” – Бургас
    Вход: свободен

     

1 коментар

  1. Сугарева

    Разчитаме на вашата успешна и широка разгласа за прекрасния концерт на Ансамбъл "Артос"! Музикантите са изключително талантливи носители на много престижни международни награди, а Марина е една от най-достойните и доказани български цигулари. Не пропускайте тази вълнуваща изява!