Без чувствително увеличение на цените на тока за бита от юли, обещаха от КЕВР

ivan_ivanovНяма да има чувствително увеличение на цените на тока за бита от юли. Това увери отново председателят на енергийния регулатор Иван Иванов. Той определи като “манипулация и натиск” върху комисията появилите се прогнози за драстично поскъпване, което се обяснява с предварителните заявки на енергийните дружества за скок на цените.

Иванов припомни, че миналата година компаниите също са искали увеличение между 20 и 50 процента, но регулаторът е постановил поскъпване на електроенергията за бита от процент и половина.

До месец ще е ясно и дали комисията ще реши да отнеме лиценза на ЧЕЗ електро. Процедурата започна , заради неправомерно прихващане на взаимнодължими суми между компанията и НЕК. /КРОСС/

1 коментар

  1. Господине, всяко едно увеличение на цените на електричеството е чувствителна тема за една голяма част от населението на Държавата, и това го знаете много добре!
    След два месеца ще увеличите пенсиите с 2 %, ако не ме лъже паметта! В същото време с колко ще увеличите тока за тези хора? Ами, те автоматично стават "длъжници", защото ще бъдат на минус 2 % /поне/ всеки месец!
    Компаниите могат да искат да им робувате, могат да искат и да им слугуваме, но това не може да продължава дълго!
    Другото, което е, цената на горивата оказват ли пряко влияние върху ценообразуването на електричеството в България?
    Ако да, то Комисията, която оглавявате е независима, нали така! Ако сте независими, то Народа ще застане зад Вас, но трябва да им кажете болната истина! Имате правомощията да промените много неща, г-н Иванов! Не само, да удържате увеличението цените на тока.