Бургас посреща Джулай морнинг с “Обратен ефект”, “Soundfull” и Стефан Вълдобрев

На Централния плаж в Бургас ще има концерт, който ще даде звук на емоцията Джулай морнинг. Голямото джулайско парти ще започне в 19:00 край специално изградена до Моста сцена. Музиката ще звучи цяла нощ, а на сутринта по традиция ще чуем и своеобразния химн на българската традиция – песента на Uriah Heep – July Morning.

Партито ще подгреят младите групи STELLAR LUMOS и AVALON. Бургазлиите от „ONCE“ са подготвили за меломаните кавъри на WHITESNAKE, TALISMAN, GOTTHARD, EUROPE, JSS и други. След тях на сцената ще излезе небезизвестният музикант Фил Джаксън. Той е английски текстописец и композитор, певец и китарист, свири блус, рок, балади. От няколко години си сътрудничи с различни български групи и соло певци, неведнъж песни с негови текстове са печелили награди. Най-известни са песните му с групите Силует и D-family, Фанданго, Smashed Can, Димитър Трендафилов и Soundfull, Ричи Манталиев, Ясен Димитров, Красимир Тенев, Тери Дъглас и др. В момента подготвя солов албум, също записва песни с Йордан Йорданов от Фанданго и Горан Едман.

В 22:00 часа се очаква на сцената да излезе още една бургаска банда – „Soundfull“. Бургаският рок музикант Димитър Трендафилов обединява сили с баскитариста Илиян Генков, барабаниста Илиян Маринов – барабани соло китариста Петър Монев. Стилът на бандата е Alternative rock, hard rock.

Централният плаж ще посрещне и една група, която е неизменна част от клубния живот у нас. Музикантите от „Faces“ ще излязат на сцената около 23:00 часа.

„Гвоздеят“ на програмата ще бъдат Стефан Вълдобрев и обичайните заподозрени, които ще щурмуват сцената около полунощ, и Обратен ефект.

Стефан Вълдобрев, Стоян Янкулов – Стунджи, Веселин Веселинов-Еко, Иван Лечев и Мирослав Иванов се завръщат като банда с нов албум, след 15 години отсъствие от българската музикална сцена. Той ще бъде представен на сцената на July Morning, заедно с някои от добре познатите им стари хитове като “По-полека”, “Холивуд”, “Рай”, “Към”, “Едно”, “Тази песен не е за любов”, “Фойерверк”, “Аз ли съм или не съм”, “Бряг с цвят най-зелен”, “Сняг над Сахара”, “Обичам те, мила”…

Веднага след това на Централния плаж ще зазвучат и някои от най-забавните парчета в историята на българската музика. Обратен ефект ще зарадват публиката с изпълнения на живо на хитове като „Моля ви, мадам“, „За Марчето“, „Полет“, „Карагьоз“, „Какво ли ти говоря“, „Чоки“ и други.

Организатори на големия джулайски купон са Община Бургас, съвместно с Марияна Добрева-Велева.