България започна с победа в Лигата на нациите

futb_nacБългария стартира с победа участието си в новия турнир на УЕФА – Лигата на нациите. “Лъвовете” се наложиха с 2:1 като гости на Словения в среща от трета група. В герой за тима ни навръх един от най-светлите национални празници – Съединението, се превърна Божидар Краев, който отбеляза и двете попадения.

Тимът на Петър Хубчев започна ударно, откривайки резултата още в 3-ата минута. Кирил Десподов пусна топката към Божидар Краев, който я прати в долния десен ъгъл с мощен шут от около 20 метра. За играча на датския “Мидтиланд” това бе първи гол с националната фланелка.

“Трикольорите” контролираха събитията на терена – бранеха се отлично и контраатакуваха опасно. При една бърза атака в 34-ата минута Краев нахлу в наказателното поле, но сбърка и стреля вместо да подава, а ударът му бе блокиран от Мевля.

Няколко минути по-късно домакините изравниха, възползвайки се от тактическа грешка на Васил Божиков и неразбирателство между Георги Костадинов и Божидар Чорбаджийски. Скубич центрира, а Зайц засече с глава – 1:1.

След почивката словенците бяха близо до пълен обрат. В 52-ата минута Ясмин Куртич стреля, но Пламен Илиев показа отличен рефлекс и изби в ъглов удар.

Шест минути по-късно “лъвовете” отново излязоха напред в резултата. Божидар Краев бе изведен от Ивелин Попов, вратарят Вид Белец сбърка и юношата на “Ботев” Враца вкара второто си попадение в мача – 2:1 за България.

Словенците се активизираха, като най-добрата възможност за тях се откри чак в 84-ата минута пред бившия нападател на “Лудогорец” Роман Безяк, чийто удар обаче бе спасен от Пламен Илиев

До края националите удържаха на натиска и се поздравиха с първа победа в Лигата на нациите. В другата среща от нашата трета група Норвегия победи Кипър с 2:0. И двата гола за скандинавците реализира халфът на английския “Фулъм” Стефан Йохансен, съобщи Кросс.

В неделя България приема именно Норвегия в мач от втория кръг на турнира.