Започва Международна регата в Бургас

Международната регата „Порт Бургас- Бургаска ветроходна седмица“ ще се проведе от 27-ми април до 1-ви май в Бургаския залив. Официално стартът ще бъде даден в петък /28.04.17/ от 11:00 часа в Яхт клуб „Порт Бургас“. Организатори на ежегодното ветроходно състезание са „Пристанище Бургас“ ЕАД, Яхт клуб „Порт Бургас“ и Община Бургас. Проявата е част от спортния календар на  Българската федерация по ветроходство и на Международната федерация по ветроходство, и е с категория 50 точки на Wоrld Sailing.

Към момента във ветроходното събитие са се записали 230 участници от 11 страни, но записванията продължават, като организаторите се надяват тази година състезателите да надвишат 250. Ветроходците, които ще премерят сили в класовете Оптимист, Лазер 4.7, Лазер Стандарт, Лазер Радиал, 420, 470 и Фин са от България, Азербайджан, Беларус, Гърция, Кипър, Кувейт, Румъния, Русия, Турция, Украйна и Франция. Регистрациите за участие в регатата продължават на  www.bourgassailingweek.org.

След домакинството на Европейското първенство за младежи в класовете 420 и 470 през 2015 г. през август тази година в Бургас ще се проведе Евро’2017 в клас Oprimist.