Премиерът Герджиков: Оставяме страната в по-добро състояние, отколкото я заварихме

“Аз поех кръста на тази позиция и го изнесох с чест, така смятам, макар и да бях оценен с четворка наскоро. Не обичам да си давам сам оценка”. Това коментира пред Нова служебният премиер Огнян Герджиков седмица преди да предаде своя пост. „Все по-добре се чувствам, защото остава още една седмица”, каза той.

„Трудно ми е да коментирам нещо, за което нямам всички детайли. Човек, за да изрази отношение трябва да е навътре в нещата”, каза премиерът по повод срещата на главния прокурор и Сашо Дончев и подчерта, че е грешка хората да правят категорични заключения от откъслечни данни.

„Кафе пия в кабинета си с колегите и с фреш. СМС-ите не ги смятам за част от начина на управление”, заяви Герджиков.

„Оставяме страната в по-добро състояние, отколкото я заварихме”, посочи премиерът и отбеляза, че за трите месеца управление служебното правителство ще отчете 1 млрд. и 600 млн. лева повече приходи спрямо същия период на миналата година.

Премиерът посочи, че сделката за новите военни самолети няма да приключи в служебния кабинет, а той е съдействал тя да не бъде забавена във времето. „България беше длъжна да засили своята мощ по отношение на авиацията. Назначена е междуведомствена комисия, която да определя и следи за критериите. Това е процес, който трябва да продължи, за да не загуби страната ни силите си в авиацията”, каза Герджиков.