За два дни -1000 подписа в защита на болницата в Поморие

В деня на българския лекар, хората в община Поморие застават категорично  зад своите лекари. Само за два дни, подписката инициирана от граждани на Поморие в защита на местната болница, събра близо 1000 подписа. Тя е адресирана лично до премиера, както и до министъра на здравеопазването и управителя на НЗОК . Ако не й се обърне внимание,  ще бъдат организирани масови протести, споделят поморийци.

Към момента, в МБАЛ Поморие продължава да работи Спешният център,  Медицински център I, общопрактикуващите лекари и лекарските кабинети. Не се приемат пациенти за стационар.

Община Поморие продължава да изплаща пътните разходи на пътуващите от Бургас лекари от Спешна помощ, ежемесечно осигурява средства за работни заплати на шофьорите на медицински автомобили, за гориво на същите и за охрана на МБАЛ.

 

1 коментар

  1. 1. Защо е адресирано до Премиерът, а не до Парламента?
    Все пак сме Парламентарна Република, и ако Законодателството е "пречка", то Парламента е мястото за отстраняването и! Обратното означава, че Премиерът се има за над Народа (Парламента)!
    2. Бих препоръчал на хората да се позаинтересоват малко преди "да се хвърлят" в предрешена битка, в която те са губещи, който и "да спечели"!
    3. Също бих попитал хората защо не направят подписка за оставка на ОС и Кмета? А се прави подписка от тези, които ни задължават?
    Извенете, Поморийци, но 18 млн. са много пари, които ще трябва да връщаме всички Ние щрез увеличение на данъците, а не защото следствие е тяхното събиране, и нужда от нещо си! Ако постъпленията от данъци водят до нуждата от дълг, то Бога ми, нищо добро не ни чака, и не само пенсионерите с мизерните си пенсии!
    За пореден път, ОСТАВКА на Кмета и Общински съвет Поморие!