И „Емералад принцес” пусна котва в несебърския залив

kruizС пристигането на круизния кораб „Емералд принцес” Пристанище Несебър стана най посещаваното от круизни кораби българско пристанище. „Емералд Принцес”е шетият лайнер за сезона след „Хамбург”, МС „Европа”, „Минерва” и „Стар Прайд” и „Сийборн Одисей”.
,,Emerald Princess” e пуснат на вода през 2007 и плава под флага на Белмудските острови.Реновиран през 2009 г.Неговата дълж. е 288 м. и тежи 113 561 т. На него се вместват 3080 пасажери и е поддържан от 1200-членен екипаж.Круизната компания ,,Princess” определя Несебър като ,,Българската Равена“ и поради това са го е избрали за дестинация на кораба си. Круизът е започнал на 20 юни от Атина и приключва на 27 в Истанбул..
Плаващият огромен хотел е от 5-звездка категория, има 19 палуби, на които са разположени ресторанти, казино, театър за шоу-представления, нощни клубове, спа център и няколко открити басейна. На борда се поместват впечатляващи релакс зони в цели четири разновидности: пиаца център с лаундж барове, открита палуба с басейни, спа център и фитнес, уединена зона за отмора.
Екипът на ,,Princess” е осигурил за пасажерите си екскурзии, с посещение на културно-историческите паметници в града на ЮНЕСКО, като се очаква и покачване на оборота в търговската мрежа от пътниците,транспортирани до полуострова. ,,Princess” доминира като лидер в круизните почивки и е 3-та по големина в световен мащаб. Отличава се с луксозно хотелско настаняване в каюти с балкон, елегантен и изискан дизайн, обслужване от персонала на топ-ниво.
Всяка година компанията ,,Princess” превозва 1,7 милиона гости до различни дестинации на 6 континента: Европа, Азия, Кариби, Френска Полинезия, Австралия, Аляска, Южна Америка, САЩ и Канада.
Флотата на компанията се състои от 18 кораба, като най-новите отличителни лайнери на компанията са Royal Princess и Regal Princess.

Максим МОМЧИЛОВ