След първото класиране: Несебърското училище с две паралелки след завършен 7-ми клас

Излезе първото класиране за прием на ученици в профилираните паралелки и професионални гимназии след завършен седми клас. За учебната 2015/2016 г. е осъществен прием в 46 паралелки в областта, с 10 по-малко отколкото през изминалата учебна година. Минималните и максималните балове също бележат леко понижение.

sou nesebarНай-високият максимален бал се отчита в паралелките математика с английски език в ПМГ ”Акад. Н. Обрешков” – Бургас от 35.761 (срещу 35.869 за м.г. отново в ПМГ за биология с английски език). Най-високият минимален бал е реализиран отново в ПМГ в паралелка информатика с английски език – 32.542 (срещу 32.924 за м.г. в паралелка английски език с руски език в ГПАЕ ”Гео Милев”)
За учебната 2015/2016 г. СОУ”Любен Караелов” – Несебър осъществи прием в две паралелки след завършен 7-ми клас. На първо класиране 20 ученика са предпочели вече утвърдената паралелка “Информационни технологии с английски език”, като там максималният бал е 32.068 ( 16-ти в областта). За втора година в несебърското училище се разкрива паралелка – “Руски с английски език”. Кандидатите за нея на първо класиране са 26, а максималният бал е 29.062.

Мара МОМЧИЛОВА

1 коментар

  1. заинтересован

    Чимов не взе пример, сега Тенекето-също!Време е СОУ "Иван Вазов" да се вземе в ръце и да спре своята деградация!Поучете се от Несебър!Направете среща, семинар, кръгла маса /може и правоъгълна/, но променете нещата!Не може поморийските ученици /дори на самите преподаватели/ да отиват да учат в Бургас!