Катастрофа на лека кола и автобус, превозващ деца

На 14.06.т.г. около 09.45 ч. на около 2 км. след Приморско в посока Китен възниква пътен инцидент между автобус „Скания”, с бургаска регистрация, управляван от 63- годишния Я.К. от Бургас /движещ се в посока Китен, превозващ около 40 руски деца – туристи/ и л.а. „Фолксваген Пасат”, с търговищка регистрация, управляван от 28 -годишния Д.Х. от Разград, движещ се в посока Приморско, съобщават от ОДМВР-Бургас.

В резултат на пътния инцидент са нанесени значителни материални щети, но няма пострадали. Децата са претоварени на друг автобус и вече настанени в детски лагер в Китен.

По първоначални данни водачът на л.а. „Фолксваген” загубил контрол над автомобила и навлязъл частично в лентата за насрещно движение, къде се блъснал в предната лява част на правомерно движещия се автобус /от сблъсъка са засегнати предната броня и лявата гума на автобуса/.

И двамата водачи са тествани за употреба на алкохол и наркотични вещества, като резултатите им са били отрицателни.

До приключване на огледа на възникналия  пътния инцидент отсечката между Приморско и Китен бе затворена, като пътния трафик се осъществяваше по алтернативно трасе през ММЦ – Приморско. Движението по затворения път е възстановено в 12.30 ч. днес.