Наим Сюлейманоглу получи мозъчен кръвоизлив

Трикратният олимпийски шампион Наим Сюлейманоглу е получил мозъчен кръвоизлив, а лекарите се опасяват, че може да остане парализиран, предава БТВ.

Състоянието на Джобния Херкулес, който претърпя успешна трансплантация на черен дроб в началото на месеца, се усложнило малко преди да бъде изписан от болница. 50-годишният Сюлейманоглу имал частична загуба на съзнание, но вече е по-добре. Според лекарите за момента няма нужда от операция.

В края на септември Наим Сюлайманоглу беше приет по спешност в болница заради тежка чернодробна цироза. На 6 октомври му бе извършена чернодробна трансплантация.

По-късно личнто здравният министър на Турция Ахмет Демирджан посети щангиста, за да се запознае със състоянието му, след което успокои неговите приятели и почитатели.

“Той е в скъпоценните ръце на най-добрите доктори. Наим няма проблеми с черния дроб след извършената трансплантация. Той е бил приспан за известно време, за да му бъде приложено друго лечение. Това се наложило заради лек мозъчен кръвоизлив. Сега показанията му са добри. Няма нужда от нова хирургическа намеса. Проблеми с черния дроб няма, но се е е наложило да бъе лекуван заради другия възникнал проблем. Медицинските грижи и лечението продължават. Надявам се, че Наим ще преодолее тези проблеми и в идните дни ще бъде изписан от болницата като излекуван човек”, заяви Демирджан.