Националното училище за музикално и сценично изкуство в Бургас с отворени врати

Националното училище  за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” отваря врати за всички, които искат да се запознаят с неговата дейност. Това ще се случи на 10 юни, а гостите ще имат възможност да добият лични впечатления за работата на преподавателите, да се докоснат до атмосферата в училище и да видят младите таланти в действие.

В рамките на проявата ще се проведе и поредното издание на „Свободна сцена на младия изпълнител”. Тук участие ще вземат инструменталисти от музикални  паралелки, школи, читалища,  детски градини и училища от града и региона.  Свободната  сцена ще бъде открита от Камерен  оркестър на Музикалното училище с диригент Петя Тончева. Солисти ще бъдат пианистите Лора Стоянова и Костадин Кошничаров.

След тях на сцената , децата  ще покажат своя талант с изпълнения на пиано, цигулка, виола, виолончело, китара, флейта, тромпет, обой и ударни инструменти и ще поведат публиката в света на класическата музика.

Регионалният фестивал „Свободна сцена на младия изпълнител” е възможност за творчески обмен както  между децата, така и между техните преподавателите.

Гостите ще могат да присъстват и на открита театрална репетиция  на учениците от 8 клас , специалност „Актьорско майсторство” с преподавател Невена Цанева.

Паралелно с музикалните и артистични изяви, врати ще отворят и различни ателиета по изящни и приложни изкуства.

Проявата е утвърдена, като едно от значимите събития в календара на училището и ще се проведе на 10 юни от 11 часа.