На 11 юли Хърватия срещу Англия на полуфинал на световното първенство

mondial2018Хърватия се класира на полуфинал на световното първенство след драматична победа с дузпи над Русия. Срещата на стадион “Фищ” в Сочи премина през няколко обрата, преди да бъде решена след изстрели от бялата точка. Русия поведе в 31-ата минута с прекрасен гол на Денис Черишев, но малко преди почивката хърватите изравниха с точен изстрел с глава на Андрей Крамарич. В продълженията Домагой Вида се разписа в 101-ата минута, но домакините не се отказаха и в 115-ата минута Марио Фернандес изравни.При изстрелите от 11-те метра Смолов и Фернандес сгрешиха за Русия, докато Ковачич пропусна за Хърватия. Все пак с 4:3 Хърватия продължи напред. Едва за втори път в историята си Хърватия стигна до полуфиналите.

С два гола с глава на Хари Магуайър и Деле Али, Англия постигна безапелационна победа с 2:0 срещу Швеция с 2:0 и се класира за полуфиналите на световното първенство в Русия. За пръв път от 1990 г. и едва за трети път в своята история след титлата на родна земя през 1966 г. “трите лъва” достигнаха финалната четворка в шампионат на планетата.

В спор за място на финала тимът, воден от Гарет Саутгейт, ще се изправи срещу Хърватия. Те излизат  на 11 юли в 21.00 ч., за да определят последния полуфиналист.