Съкращават администрацията в следващите две години

Държавата съкращава администрацията в следващите две години. Част от счетоводителите и служителите по управление на човешките ресурси ще бъдат преквалифицирани и преместени на друга работа, защото дейностите им вече няма да се извършват по места, а само от няколко структури в страната. Това обяви вицепремиерът Томислав Дончев, който е отговорен за реформата в администрацията, цитира Кросс.

Правителството работи по промените със Световната банка, която предлага да се вземе опит не само от други европейски държави, но и от САЩ, Канада и Нова Зеландия. Крайната цел е по-ниски разходи за услугите, които получават гражданите. Реформата ще засегне и почивните бази на властта.

2 Отзиви

  1. "Основното им възнаграждение на народните избраници, които ще влязат в парламента след 26 март, ше бъде 3210 лв.
    Не трябва обаче да се забравя, че към месечното си възнаграждение народните избраници ще получават по 15% за участие във всяка комисия, по 1% от основната заплата за всяка година стаж и прословутите „безотчетни” две трети от основното възнаграждение, които могат да се използват за административни разходи и сътрудници (това са 2140 лв.).
    Така депутатите ще се разписват срещу минимум 5864 лв. всеки месец."
    А защо не си съкратите заплатите?

  2. Една гатанка за висшето съсловие, което би следвало да поражда напредък, здраве и благоденствие на Народа си (Парламент)!
    Колко пенсионери биха получили пенсия от 300 лв. на година, ако се "съкратят" така нужните разходи на Депутат с 2 500 лв?
    Ами, ако вместо 240 неправещи нищо лумпени, освен да прокуждат Народа си, са 160 или 120?
    Мога да Ви кажа, че понятието беден пенсионер няма да съществува!
    С какво Министерството на Туризма е заслужило бюджета си? Който, само бюджет на това Министерство бюджет може да Реши и проблема с МРЗ, или по-точно нейното заличаване като понятие и реалност!