Днес е битката за третото място, а утре е финалът на Мондиал 2018

mondial2018Финалът на Мондиал 2018  между отборите на Франция и Хърватия ще се играе в неделя, от 18:00 часа, на стадион “Лужники” в Москва. Франция ще бъде в обичайния си изцяло син екип, а Хърватия ще играе в срещата с традиционния си червено-бял. Аржентинецът Нестор Питана ще бъде главен рефер на големия финал. Негови асистенти ще са сънародниците му Ернан Майдан и Хуан Пабло Белати. Четвърти арбитър е холандецът Бьорн Кайперс.

Днес, от 17.00 ч.  е малкият финал на Мондиал 2018. В среща за 3-4 място от Световното първенство по футбол ще играят отборите на Англия и Белгия в Санкт Петербург. За първи път отбори, които вече са се изправяли един срещу друг в груповата фаза на Световно първенство, ще се срещнат в битка за третото място. В мач от групите на шампионата в Русия, “червените дяволи” спечелиха с 1:0 и дефинираха пътя на съставите по-нататък, във фазата на директните елиминации.

В днешния мач белгийците имат шанс да запишат рекордно класиране в историята си, надминавайки 4-то място от 1986 година. Англия пък ще се стреми да затвърди положителните впечатления и да регистрира най-доброто си представяне от 1966 година, когато триумфира с единствената си титла.