Пътнически автобус се преобърна в канавка на автомагистрала „Тракия”

Пътнически автобус се преобърна в канавка на автомагистрала „Тракия”. Той се е движел от София за Слънчев бряг. В Спешното отделение на болницата в Ямбол са настанени 7 души, някои от тях са в тежко състояние с коремни травми. Сред пострадалите има и чужденци.

„Няма тежко пострадали пътници. Те са транспортирани до болниците в Ямбол и Бургас”, заяви Георги Атанасов, собственик на фирма „Юнион-Ивкони”,чийто автобус се преобърна.

Инцидентът е станал на 296-ия километър в посока Бургас в понеделник вечер. Автобусът е бил засечен от лек автомобил и това е предизвикало катастрофата. Сред пътниците настанала паника в опит да излязат автобуса, информира Нова телевизия.

31 пътници се отървават на косъм от трагедия. Хората разказват, че шофьорът заспал зад волана.

„Пътувах сутринта от Поморие със същия шофьор, караше само той и на връщане също беше сам”, заявява Галя Василева.

В автобуса нямало втори шофьор. „Това означава, че един шофьор е карал в продължение на не знам колко часа. Автобусът тръгва от Слънчев бряг в 06:00 ч., отива до София и се връща обратно в четири, с един шофьор само”, заявява Галя Василева.

Някои от пътниците опитвали да държат шофьора на автобуса буден.

Пътувалите в автобуса са предимно от Бургас. Половината от тях са ранени. Тринайсет са приети в Спешно отделение на Ямболската болница, трима са откарани в Карнобат.Останалите пътници бяха извозени с автобус на фирмата превозвач, пристигнал на мястото на катастрофата.

 

1 коментар

  1. поморие

    Автобусът тръгва от София в 17 ч, а не в 16 ч.