Министърът на здравеопазването подаде оставка

Министърът на здравеопазването Николай Петров подаде оставка. Тя беше приета от министър-председателя Бойко Борисов, информират от правителствената пресслужба.

Причината за подадената оставка, че през почивните дни около вече бившия министър се завихри скандал след разследване на бТВ. В репортажа стана ясно, че Петров, като шеф на Военна болница, е сключил договори за близо 1,2 млн. лв с фирмата на мъжа, от когото дъщеря му има дете. Това са и двете единствени обществени поръчки, спечелени от компанията, която даже не е била регистрирана по БУЛСТАТ.

Случаят е бил отразен в одитен доклад, но прокуратурата е отказала да образува наказателно производство. “Законът е спазен, тук можем да говорим само за моралната страна”, коментира в студиото на “Тази сутрин”   зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

3 Отзиви

  1. Трябва да бъде разследван, и за умишления фалит на Санаториума, което неминуемо следствие бе престъплението, което Ненчев направи, и за което той също трябва да бъде разследван! Същият мотив трябва да бъде приложен и срещу настоящия и военен Министър, който продължи с престъплението, като го "узакони".
    Каква морална страна бе Цвъцко?! За окрадеш Дарение, и ми говориш за морал!? Боклук.
    Оставка не на тоя смешник, а на всички смешници!

    • Докато Ганьо спи няма как да стане оставката на този или онзи смешник.А защо не и за всичките смешници да има червен картон и аут от политиката и корупционните сделки.Да ама не…..при 80% дебилно население и 20% участващи в корупция и крадене.

      • Ще стане! За жалост, и на спящите, това не е в полза никому! Вече се е случвало, не веднъж, или два пъти! Дебилите са в Парламента, не извън него! Противното означава… Благосъстояние, за Народа, не за управляващия елит, или Парламента! Народа го е страх. Но, и това е време оно!